Två bilar i krock på fredagsmorgonenCirka 6.20 i morse mottog räddningstjänsten ett samtal om att två bilar hade krockat vid Shellmacken i Kumla. Korsningen är väldigt olycksdrabbad och det är märkligt att våra kommunpolitiker inte har satt ner foten och gjort något åt det. Kanske krävs det en dödsolycka innan något händer?

Dagens olycka gav inga allvarliga personskador utan det var främst plåtskador. Vi passerade platsen 6.45 då var polisen på plats och tog vittnesuppgifter.

Det var inte så länge sedan en sportbil och en traktor krockade i samma korsning, och senast i helgen kolliderade två bilar i samma korsning vilket resulterade i att den ena bilen hamnade på taket.

Att man fortfarande inte gjort någon åtgärd på platsen är väldigt märkligt. Upp med stoppskyltar, eller varför inte tillfälliga trafikljus som man har vid vägarbeten? Något bara innan någon behöver sätta livet till.

Politikerna pratar mycket om Vision 2025. Det räcker inte bara att sälja en massa tomter och öka invånarantalet. Även infrastrukturen behöver hänga med. Ju fler vi blir desto fler bilar kommer rulla på vägarna. Så se till att bygga säkra trafikplatser och öka framkomligheten. Köbildningen in i Kumla på eftermiddagen är också ett tecken på att infrastrukturen inte hänger med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *