Om KumlaKumla

Kumla är en centralort i Kumla kommun som ligger i Örebros län. Folkmängden är 21 154 personer (siffra från 2015), postnumret är 692 xx och riktnumret är 019.

Kumla är en gammal kulturbygd som länge var ganska obetydlig men i slutet av 1800-talet växten ett stationssamhälle fram. En stor verksamhet som funnits i Kumla är skotillverkning, 1927 låg halva landets skotillverkning i Närke med den största koncentrationen i Kumla och Örebro. Det finns flera större företag i Kumla, tex Ericsson och Procordia Food.

Kumla växer snabbt. Det ser man tydlig på antalet nya bostäder som växer fram. Nya villaområden på flera platser. Detta tycker vi är riktigt kul. Men man kan även se tydligt att det sker en stor inflyttning för många äldre hus som säljs köps av personer som bor utanför kommunen. Något som är väldigt glädjande är att många från Örebro väljer att sälja sina lägenheter och köpa hus i Kumla när det är dags för barn. Detta bidrar stark till kommunens tillväxt och att nytt kapital kommer in. Både vad det gäller skatteintäkter och upptrissade huspriser och renoverade hus.

Ett exempel är att om ett par som flyttat ihop säljer sina två lägenheter i Örebro så har de råd att köpa ett äldre hus här samt har pengar över att lägga på renovering. Då får man både ett stor hus, med trädgård och barnen får en tryggare uppväxtmiljö mot om man bor inne i Örebro.

Här på Kumlainfo.se har vi som mål att sprida information om Kumla och vad som händer på orten både till Kumlas invånare men även till andra.

Är du företagare och är intresserad utav att göra reklam här? Skicka då ett mail så kan vi diskutera vidare. info@kumlainfo.se

Kumlainfo.se startades för att vi tycker att det var för dåligt täckning på nätet om vad som händer i och runt Kumla.

Dagens generation är vana vid att hitta information snabbt och smidigt och detta tyckte vi saknades.

Håller du med om detta och vill bidra till att öka kunskapen om Kumla. Skicka då ett mail till oss och berätta lite om dig själv och vad du kan bidra med.

 

Kumla kommun