Högsäsong för inbrottstjuvarSommaren är som bekant högsäsong för inbrottstjuvar. Förra veckan fick flera boende känna av detta på Myntgatan men några grannar upptäckte och stoppade tjuven i tid.

polisbil

Vi har fått tips från några läsare att det verkar vara tjuvar ute i Hällabrottet just nu och reka bland villorna. Man har upptäckt att tjuvarna har satt klädnypor utanför hus där det finns värdefulla saker att stjäla och där husägarna verkar vara borta på semester.

Så var extra vaksamma just nu om det rör sig okända personer bland husen och släng ett extra öga på grannens hus om de är bortresta.

Hur kan man då skydda sig?

Tänk som tjuven!
Oftast gör inbrottstjuvarna en viss rekognosering innan ett inbrott. Se till att de inte gillar vad de ser.
Ha bra lås och larm på huset, och ha gärna utebelysningen tänd på kvällarna. Se till att klippa bort buskar och grenar som döljer t.ex. källarfönster och var noga med att inte ha några dyra saker som ligger synligt genom dina fönster.

Många satsar på en bra entrédörr med säkerhetslås, men glöm inte bort grovköksentrén. Det är lika viktigt att ha ett bra lås där med.

Många tjuvar tar sig in genom källarfönster – så sätt extra fönsterlås eller galler där för att göra det svårare för tjuven.

Är du borta en lägre period över sommaren kan det vara en bra idé att fråga dina grannar om hjälp. Detta då en överfull brevlåda, långt gräs eller oanvänd soptunna tydligt signalerar för tjuven att huset står tomt.

En reaktion till “Högsäsong för inbrottstjuvar

Kommentarer inaktiverade.