Ytterligare två inbrott i KumlaUnder måndagen anmäldes ytterligare två inbrott i Kumla. Det ena i Kumlaby (Teggatan) och det andra i Smedstorp.

I anmälan rapporteras det om brytmärken på fönster samt att ett barskåps har tömts av tjuvarna.

Vi skrev i slutet av förra veckan att det var en rånvåg i Kumlaby på Wallenstråles väg. Tyvärr så verkar trenden hålla i sig så håll ett extra öga på ert och era grannars hus. Rapportera eventuella händelser direkt till polisen så att de kan få fast de som härjar i Kumla just nu.

Hur kan man då skydda sig?

Tänk som tjuven!
Oftast gör inbrottstjuvarna en viss rekognosering innan ett inbrott. Se till att de inte gillar vad de ser.
Ha bra lås och larm på huset, och ha gärna utebelysningen tänd på kvällarna. Se till att klippa bort buskar och grenar som döljer t.ex. källarfönster och var noga med att inte ha några dyra saker som ligger synligt genom dina fönster.

Många satsar på en bra entrédörr med säkerhetslås, men glöm inte bort grovköksentrén. Det är lika viktigt att ha ett bra lås där med.

Många tjuvar tar sig in genom källarfönster – så sätt extra fönsterlås eller galler där för att göra det svårare för tjuven.

Är du borta en lägre period över sommaren kan det vara en bra idé att fråga dina grannar om hjälp. Detta då en överfull brevlåda, långt gräs eller oanvänd soptunna tydligt signalerar för tjuven att huset står tomt.